2024.01.18 REKORDÅR MED HELA 22 NOMINERINGAR i BARTENDERS CHOICE AWARDS

Den här veckan avslöjades nomineringarna till Bartenders’ Choice Awards 2024, och vi är överlyckliga över att kunna meddela att våra fantastiska barer har slagit rekord med hela 22 nomineringar. Röda Huset och Lucy’s Flower Shop leder med sju nomineringar vardera. Le Hibou har fem, och Freyja, Asian Post Office och Coquetel Social har varsin.

Hampus Thunholm, världens 31:a bästa bartender och kaptenen för Röda Huset, är för femte året i rad nominerad till "Best Bartender", ett pris han tidigare har vunnit två gånger. Hans talangfulla kollega Hanna Oscarsson är också nominerad i samma kategori för tredje året i rad. Cocktailgeniet Hampus Thunholm har också en nominering för "Improver of the Bar Industry".

Natasha Bekhradi och Oscar Buhre från Lucy’s Flower Shop, tillsammans med Adam Myrgård från Le Hibou, är nominerade till årets "Rising Star".

Under de senaste två åren har Coquetel Social både nominerats och vunnit kategorin "Best Atmosphere" på BCA. I år är de åter nominerade, tillsammans med grannen Lucy’s Flower Shop.

Freyja, Söders nyöppnade pärla, är nominerad i kategorin "Best New Cocktail Bar".

Röda Huset, förra årets vinnare av "Best Signature Cocktail" med deras Kolagräs, är åter nominerade i år, tillsammans med Le Hibous Hoot Hoot och Lucy’s Flower Shops Vodka Soda. Asian Post Office är också för sjätte året i rad nominerad med vad vi tror är Stockholms mest beställda cocktail, Thai Basil.

Våra tre barer, Le Hibou, Röda Huset och Lucy’s Flower Shop, är alla nominerade till "Best Cocktail Bar". Lucy’s Flower Shop vann priset förra och förrförra året. Dessutom är barerna nominerade tillsammans i kategorierna "Peoples Choice" och "Best Cocktail Menu"

Bartenders’ Choice Awards är högt ansedda inom den Nordiska bar- och restaurangscenen, med över 500 yrkesaktiva och branschkunniga experter som röstar fram vinnarna. BCA har varit närvarande i Sverige sedan 2010. År 2021 hade vi 12 nomineringar, 2023 16 nomineringar och i år är vi otroligt glada över att ha hela 22 stycken nomineringar.

Stort grattis alla nominerade!

Vinnarna tillkännages på årets gala den 18 mars på The Circus Building i Köpenhamn, Danmark.