2022.12.29 ÅRSKRÖNIKAN 2022

2022 startar lite långsamt, mitt i en pandemi, och tar sedan fart och blir till ett hektiskt år, fyllt av spännande nyheter, öppningar, nomineringar, framtidsvisioner och mycket mer. Vi ser tillbaka på våra större händelser och tackar för ett fantastiskt år

GUSTAV TRÄDGÅRDH SLOG UPP DÖRRARNA TILL GURRAS

Gustav Trägårdh öppnade sin nya restaurang Gurras i Göteborg. Restaurangen som ger dig matupplevelser inspirerad av street food från världen över.

ÖPPNINGEN AV MIKAEL EINARSSONS RESTAURANG CHEZ JOLIE

Den 17 oktober var det premiär för Mikael Einarssons restaurang Chez Jolie på Ingmar Bergmans gata 2. Här inspireras maten av både lantlig rustik fransk mat såväl som lyxig storstadsbistro.

PIXIE ÖPPNADE MED GOOD VIBES ONLY

Den 21 oktober var det äntligen dags för Pixie att öppna. En restaurang där du kan njuta av crispy pizza, krämig pasta och kalasiga drinkar, både planerat och inte. Pixie älskar stora fester och välkomnar gärna större sällskap för brunch, lunch, middag och drinkar.

LAROY ÖPPNADE - REDO FÖR EN NY ERA

I höstas slog Laroy upp dörrarna. Nu i en ny era som cocktailbar, med Oscar Criborn i spetsen. Laroy välkomnar dig med en festlig stämning till after work och cocktails till pulserande musik mitt på Stureplan.

AVSLUTA PÅ KÖKET

En trappa ner under PUSH hittar ni Köket som slog upp dörrarna den 3 april. Köket är PUSH-husets late night club som har öppet hela vägen fram till 05.00.

NYA VISIONER MED PETTER STORDALEN

Stureplansgruppen inledde ett spännande projekt tillsammans med Petter Stordalen med att förvärva Skepparholmen Nacka, ett spa- och konferenshotell.

NATTLIVET ÖPPNADE IGEN

Den 9 februari kom den glada nyheten att allt nattliv äntligen kunde öppna igen efter pandemin. Vi kunde varmt välkomna våra gäster tillbaka till att umgås utan några restriktioner. Hur glatt?!

VÄLKOMMEN TILLBAKA TILL ETT NYTT PUSH

Den 20 maj öppnade PUSH upp dörrarna igen efter renoveringen. Dansgolvet blev större, fler sittplatser och nivåskillnader kom till som bidrar till att gästerna ser alla i lokalen oavsett var de står.

SOMMAREN I VISBY

Under sommaren tog Tjalan och Sia Yaraghi över Burmeister som öppnade upp i ny skepnad som mer intim nattklubb med endast bordsbokningar.

TAKEOVERS I HUMLAN

I somras tog Lucy’s Flower Shop över Humlan. Det serverades asiatiska smårätter, somriga cocktails samt naturvin på tapp. Nu under vintern har Dreyers tagit över Humlan. Street Food gjord på svensk Dovhjort står på menyn och serveras i form av hamburgare, korv och mackor.

ETT FÖRSTA HOTELL I GÖTEBORG

Under detta år kom den fantastiska nyheten att Stureplansgruppen tar över Avalon Hotel i Göteborg från och med årsskiftet.

DESIRÉE JAKS ÄR SVERIGES REPRESENTANT I LE TAITTINGER

Desirée Jaks, Spessos kökschef blev utsedd att representera Sverige i Le Taittinger och får chansen att mäta sina praktiska färdigheter med världseliten under finalen i januari 2023 i London. Desirée är den första kvinnliga kocken att representera Sverige på många år.

LUCY'S FLOWER SHOP VÄRLDENS 49:E BÄSTA BAR

One news we are all happy about is that Lucy's ended up in 49th place for being one of the world's best bars according to The World's 50 Best Bars!

RÖDA HUSET VÄRLDENS 78:E BÄSTA BAR

Inte långt efter öppningen av Hampus Thunholms cocktailbar Röda Huset, placerades Röda Huset på 78:e plats på The World’s Best Bars lista. Röda Huset utsågs även till Campari One to Watch, ett utav cocktailvärldens mest prestigefulla priser.

TVÅ VINNARE I STELLAGALAN

Linn Sterling från Lucy’s Flower Shop och Desirée Jaks från Spesso blev tilldelade varsitt pris i Stellagalan, Linn som årets Stellabartender och Desirée som årets Stellakock!

NOURS FÖRSTA MICHELINSTJÄRNA

I juli blev Sayan Isakssons restaurang Nour tilldelad sin första stjärna i Guide Michelin. På Nour kan du upptäcka nordisk samtida matlagning med influenser från framförallt Japan.

EKSTEDT BEHÅLLER SIN MICHELINSTJÄRNA - I ÅR IGEN

Ekstedt blev tilldelade sin första Michelinstjärna under 2013 och det är med stolthet vi kan meddela att de sedan dess behållit den varje år, även detta.

ÅRETS VINSTER I BARTENDER'S CHOICE AWARDS

I april släpptes den glada nyheten att våra barer Coquetel Social, Röda Huset, Asian Post Office och Lucy’s Flower Shop, utsågs till vinnare i Bartender’s Choice Awards. 

HAMPUS THUNHOLM PÅ PLATS 60 I BAR WORLD 100

Hampus Thunholm, som driver Röda Huset, utsågs vara cocktailvärldens 60:e mest inflytelserika person enligt Bar World 100.

GÖTEBORG-POSTEN HITTADE EN NY BÄSTA VÄN - GURRAS

Gurras gjorde succe hos Göteborgarna. Deras friterade kräfta beskrivs som förförande god och de vill aldrig äta någon annan dessert än Gurras Eldade Ananas. Betyget blev 23 av 25 poäng och en ny bästa vän.

DI WEEKEND HYLLADE NOUR

Di Weekend besökte Sayan Isakssons fantastiska restaurang Nour och gav ett väldigt fint omdöme, där maten fick hela 10 av 10 möjliga poäng! Di Weekend hyllar även både mat samt miljö och beskrivs ge en personlig känsla.

BONNIE'S HAR STOCKHOLMS HÄRLIGASTE VINLISTA

Svenska Dagbladet har listat stans härligaste vinlistor och bland dem hittar vi Bonnie's med rubriken "Klassiska buteljer och sammetslen lyx”.

"FRANSK FULLTRÄFF" SERVERAR "ÅRETS GODASTE EFTERRÄTT"

Di Weekend var på besök och recenserade Mikael Einarssons nya Chez Jolie. De beskrev Chez Jolie som en “Fransk fullträff” som “andas exklusivitet”. Chez Jolie tilldelades 21 av 25 möjliga poäng. Krogkommissionen från Dagens Nyheter smakade på nyöppnade Chez Jolie. Recensionen blev många fina ord där de bland annat fick avnjuta “årets godaste efterrätt” i den “eleganta restaurangen”.

"HÄR KÄNNER VI OSS YNGRE OCH MINDRE RUINERADE"

Svenska Dagbladet har recenserat Pixie och beskriver restaurangen som “Enkel, välkomnande och ungdomlig.” De kände sig även “yngre och mindre ruinerade” på Pixie.

RÖDA HUSET - SKANDINAVISK COCKTAILSTIL

Vår populära cocktailbar Röda Huset uppmärksammades av White Guide för deras användning av svenska råvaror och skandinaviska inspiration för cocktails. 

SPESSO HYLLAS AV KROGKOMMISSIONEN

Krogkommissionen från Dagens Nyheter recenserade Spesso. Utsikt, atmosfär, akustik, drinkar samt den rustika maten och köksmästare Desirée Jaks hyllades.

SPESSO SHOWROOM

Sigrid Billgren kurerade två samlingsutställningar på Spesso Showroom. Först “Gjort är gjort” och sedan “Repertoar”.

COSMOBONANZA

Inför årets Elle-gala skapade några av våra främsta barer sin egna twist på den kända drinken Cosmopolitan tillsammans med Absolut, vilket blev en riktigt smaklig succe! 

"WOMAN AT STUREPLANSGRUPPEN"

Under mars introducerade Stureplansgruppen tillsammans med Niklas Ekstedt, kampanjen “Women at Stureplansgruppen”, med det viktiga syftet att lyfta fram och uppmärksamma kvinnor inom nöjesbranschen.

LUCY'S FLOWER SHOP COLLABORATION

I maj bjöd Lucy’s Flower Shop in Nico de Soto från Mace, NY & Danico, Paris till att göra en collaboration med dem. Tillsammans utbytte de kunskaper och upptäckte nya smaker.

HIGH SCORE SUNDAY PÅ COQUETEL SOCIAL

Coquetel Social startade under vintern en härlig tävling mellan 10 av våra krogar. Konceptet heter “High score Sunday” och innebär att varsin krog får en söndag på Coquetel Social att sälja sin version av en nattmacka. Den krog som säljer flest mackor vinner. Tävlingen kommer fortsätta nästa år. 

STOCKHOLMS BÄSTA BRUNCHER

STOCKHOLMS BÄSTA UTESERVERINGAR, TAKBARER OCH INNERGÅRDAR

UNIKA EVENTIDÉER

SOMMARGUIDEN 2022

HÄR FIRAR DU MIDSOMMAR I STOCKHOLM

FIRA SVERIGES NATIONALDAG HÄR

SOMMELIERERNAS BÄSTA TIPS

KÄRLEKENS DAG

STARTA ÅRET MED LOKALER SOM INSPIRERAR

NYÅRSGUIDEN

SMALL TALK

20 härliga medarbetare har vi haft förmånen att träffa under årets gång. Vi har fått höra deras historier och lärt oss mer om allt från vin till Göteborgs nattliv samt hotellbranschen. Möt alla underbara personligheter som varje dag skapar oförglömliga upplevelser.